Search This Blog

"A teacher is someone who takes your hand, touches your heart and opens your mind..........."

29 April 2010

MAJLIS ANUGERAH KECEMERLANGAN SMAASZA 2009 - Meriah!

Majlis Anugerah Kecemerlangan dan Kesyukuran Tahun 2009
Tarikh : 29hb April 2010
Tempat : Dewan Fikri
Masa : 10.00 pg - 1.30 tgh
Perasmian Oleh: YB TN HJ AHMAD RAZIF B ABDUL RAHMAN (Pengerusi JK Pelajaran, Peng Tinggi, Sains & Teknology dan Sumber Manusia , Negeri Terengganu.
Location: Dewan Fikri SMAASZA


ATURCARA MAJLIS:
10.00 pg : Ibu bapa dan penerima anugerah mengambil tempat.
10.30 pg : Ketibaan dif-dif jemputan
10.45 pg ; Ketibaan YB Tn Hj Ahmad Razif bin Abd Rahman
(Ahli Dean Undangan negeri Seberang Takir, Kuala Terengganu)
: Bacaan Al-Quran
: Ucapan aluan oeh Tn Pengetua, En Hashim b Embong
; Ucapan Yang Dipertua PIBG Smaasza , Tn Hj Ruzak b Mat Nor
: Ucapan YB Tn Hj Ahmad Razif b Abd Rahmn.
; Persembahan Nasyid
: Penyamapain Hadiah dan Anugerah Pelajar Cemerlang
: Penyampaian Hadiah Guru-guru , Pencapaian Mata Pelajaran Cemerlang
: Pengurniaan Anugerah Khas Yang diPertua PIBG.
: Pelancaran Kempen Derma Buku
: Bacaan Doa
: Jamuan tgh - bersurai.

Pengetua SMAASZA dalam ucapan aluannya mennyatakan bahawa melalui majlis seperti ini akan menjadi pemangkin kepada kecemerlangan akademik pada peringkat yang lebih tinggi samada di dalam atau di luar negara, dan seterus nya mengucapkan tahniah ekpada pelajar yang berjaya.

Selaku Yang diPertua PIBG SMAASZA , Tn Hj Ruzak b Mohd Nor berharap pelajar dapat bersiap siaga untuk merealisasikan visi dan misi SMAASZA serta menjadi yang terbaik antara yang terbaik. Majlis anugerah ini mampu menjadi penanda aras dalam pencapaian untuk menghasilkan produk yang luar biasa terbilang ekoran usaha yang luar biasa juga.

Majlis Anugerah SMAASZA 2009 ini juga diserikan lagi dengan kehadiran YB Tn Hj Ahmad Razif , selaku Pengerusi Jawatankuasa pelajaran, Pengajian Tinggi, Sain dan Teknologi dan Sumber Manusia Negeri Terengganu. Dalam ucapan nya beliau menegaskan bahawa majlis bermakna seumpama ini merupakan satu ritual bagi meraikan pelajar dalam peperiksaan pada peringkat PMR, SPM dan STAM.
Beliau juga berharap majlis ini akan mendorong pelajar meningkatkan keazaman, untuk mencapai kejayaan yang lebih cemerlang pada peringkat yang lebih tinggi.

Majlis ini adalah kemuncak paling bermakna yang akan meninggalkan memori yang kekal dalam ingatan kepada semua individu yang terlibat.

Kejayaan pelajar adalah hasil sikap positif mereka terhadap pelajaran, dan situasi ini akan muncul tanpa dorongan, bantuan dan sokongan guru-guru , ibu bapa dan pihak pentadbir SMAASZA.

Syabas SMAASZA, tahniah kepada para pelajar kerana penganugerahan ini dan semoga anda semua dapat menempatkan diri dalam memajukan negara.