Search This Blog

"A teacher is someone who takes your hand, touches your heart and opens your mind..........."

05 August 2010

KEM DI SANA SINI..............

Assalamualikum wbt..........


Sekarang dah masuk bulan Ogos. Pejam celik, pejam celik kita dah hampir ke penghujung tahun......Peperiksaan UPSR , PMR, SPM, STPM , STAM akan berlangsung tak lama lagi. Di sana sini sibuk dengan pelbagai kem, kem motivasi, kem kerohanian / ibadah, dan yang paling rancak sedang berjalan sekarang adalah kem subjek.

Boleh dikatakan di semua peringkat institusi pendidikan samaada di peringkat Jabatan pelajaran negeri, jabatan pelajaran derah, sekolah-sekolah swasta, sekolah sekolah agama negeri , SABK serta badan-badan yang berkaitan dengan pendidikan seolah-olah mendapat satu penjadualan khusus dimana KEM-KEM MATAPELAJARAN sedang giat dijalankan di pelbagai lokasi. Matlamat nya sama iaitu untuk mencipta kecemerlangan dan melonjak prestasi akademik negeri Terengganu, seiiring dengan slogan 20 10 05 02.

Kepada pelajar-pelajar negeri Terengganu khususnya , anda sangat bertuah kerana mempunyai kumpulan guru yang sangat prihatin dan mengambil berat akan soal pendidikan khususnya dalam perkembangan sahsiah dan prestasi akademik anda. Mereka banyak berkorban masa dan tenaga demi untuk melihat kejayaan dan kecemerlangan anda dalam setiap peperiksaan.

Kepada pelajar yang terpilih untuk menyertai mana-mana KEM SUBJEK anjuran JPNT diharap dapat memanfaatkan ilmu yang diperolehi dan kepada pelajar yang tidak terpilih anda tidak perlu kecewa kerana di sekolah anda sendiri sudah sedia maklum, dan cikgu anda , dengan bantuan pengurusan sekolah juga mengadakan pelbagai program termasuk kem-kem subjek dengan lebih efektif sesuai dengan situasi dan fasiliti sekolah masing-masing. Rebutlah peluang yang disediakan dan anda mampu berjaya jika anda sentiasa komitmen dan yakin diri sepenuhnya.

Tahniah kepada Jabatan Pelajaran Terengganu yang telah bayak menganjurkan pelbagai kem kecemerlangan dan menghasilkan begitu banyak Modul-Modul untuk KeM Subjek yang merupakan input yang sangat berguna kepada pelajar-pelajar. Diharap usaha murni ini akan berterusan dan sentiasa akan menjadi salah satu agenda terpenting diperingkat jabatan. Syabas.