Search This Blog

"A teacher is someone who takes your hand, touches your heart and opens your mind..........."

12 November 2011

3 Dalam 1

SESI 1:

Hari ini saya sangat sibuk, hehehe, bukan sibuk banyak kerja pun. Cuma sibuk menghadiri 3 majlis dalam satu hari. Pagi2 lagi bermula pukul 9.00 pagi pergi ke Perpustakaan awam, kerana menerima Anugerah Guru Cemerlang Akademik 2011 sempena Hari Kreatif dan Inovatif anjuran Jheat, Bhg Pendidikan. Majlis ini dirasmikan oleh YB Ustaz Khazan b Che Mat.

Para penerima anugerah diberi sekeping sijil penghargaan dan sebuah jam tangan berjenama Crocodile. Bukan hadiah yang didamba, tetapi penghargaan yang diberi membuat hati kami teruja. Terima kasih banyak2 kpd penganjur majlis. Semoga usaha dan kerja buat anda semua akan diberkati Allah, Insyaallah.

Guru2 cemerlang akademik, kokurikulum, guru kreatif dan inovatif , datang daripada pelbagai sekolah. Gembira bila berjumpa kawan-kawan lama.

Bersalaman dan bertanya khabar

Tahniah kawan-kawan. Teruskan perjuangan untuk memartabatkan dunia pendidikan.
=======================================================================

SESI 2: Majlis Perkahwinan Dalila dan Bard

Bergambar kenangan bersama pengantin

Setelah selesai majlis Hari Kreatif dan Inovatif , kami bergegas pula ek Majlis Perkahwinan Dalila dan pasangannya anak Cg Wan Faridah di TTI, Taman Tamaddun Islam. Nampaknya warna temanya pink lembut. Sangat ekslusif...

Menjamu selera...

Lunch hari ni 2 kali, sebelum ni dah makan sepinggan nasi putih kat majlis anugerah tadi, sekarang bedal lagi sepinggan kat jamuan kawin. hmmmm.

Tahniah dan Selamat Pengantin Baru kepada Dalila dan suami, Bard. Semoga kekal hingga ke anak cucu. Aminn.
===================================================================


SESI 3 : Karnival Inovasi dan SkillsMalaysia Terengganu 2011

Pada pukul 3.30 petang pula berkejar ke TTC (Planetarium) untuk satu program Karnival dan SkillsMalaysia Terengganu 2011, bertempat di Pusat Dagangan Terengganu Padang Hiliran Terengganu.

Sekolah saya, SMAASZA mendapat JOHAN dalam pertandingan menghasilkan produk "Easy Bulb Changer. Haaaahhahhha, sangat kreatif, kalau nak tukar mentol lampu tak payah guna tangga lagi dah, guna je galah hikmat ni.....selesai masaalah.

Majlis ini dirasmikan oleh Dato' Mazlan bin Harun, YB Dato' Setiausaha Kerajaan Negeri Terengganu

Bergambar kenangan dengan peserta SMAASZA yang kreatif lagi inovatif ini. Usaha anda berbaloi. Kami bangga dengan anda yang telah menjulang nama sekolah. Syabas dan tahniah!

Semoga warga Terengganu dapat menghasilkan ciptaan yag membanggakan dan boleh bersaing di persada dunia. Insyaallah. Terengganu BOLEH!!!!