Search This Blog

"A teacher is someone who takes your hand, touches your heart and opens your mind..........."

04 March 2011

Minggu-Minggu Yang Padat

Assalamualaikum wbt....

Sudah lama benar rasa tidak menulis aitikel untuk blog ini. Tuntutan kerja yang menimbun setiap hari menyebabkan banyak benda yang terlepas pandang. Justeru yang paling utama didahulukan, lantas yang kurang penting atau tidak penting diketepikan seketika, kadang-kadang terus terlupa begitu saja. Lagi pun memang tidak ada berita yang begitu menarik untuk dikongsi bersama.
Nampaknya Smaasza memulakan entry 2011 dengan sesuatu yg baik dan memberangsangkan.-- sebagai JOHAN dalam pertandingan perarakan Maulidur Rasul. Alhamdulillah..


Kelas Tambahan selepas hari2 persekolahan dan hari2 dihujung minggu dan KEM Matematik yang dijalankan di luar sekolah membuatkan jadual harian dan mingguan ku terlalu padat. Amat meletihkan, namun dengan semangat yg kuat ku dapat melepasi dan melaluinya.....semoga usaha diberkatiNYA.


Slot Matermatik untuk Program Perkongsian Pintar bagi 4 buah sekolah yang bergabung tenaga untuk mencapai kecemerlangan PMR 2011. SMKA Sh AB MALik + SMA SUltan SUlaiman + SMK Dato' Razali Ismail dan + SMK Seri Payung, diadakan di Dewan SMK Dato' Razali Ismail pada 2 hb Mc 2011 (Rabu) ...alhamdulillah dapat diselesaikan. Terima kasih kepada semua pelajar yg memberi kerjasama yg sangat baik. Terima kasih juga kpd pihak penganjur yg telah memberi kepercayaan kepada ku untuk mengendalikan slot ini.


4hb Mac . Hari Jumaat yg syahdu....boleh rehat sedikit. Tapi budak2 nak makan gulai ayam kampung. Maka masak lah.....memenuhi keinginan mereka untuk menikmati masakan ibu. Terasa begitu cepat mereka membesar dan menjadi dewasa.....maka usia ku juga semakin senja.

Sebelah petang nya pula menghadiri majlis pertunangan Mah, anak saudara yang tinggal di Kampung Kuala Ibai, Teluk Tok Adis, Kuala Terengganu.

Sama padan....

hantaran pertunangan daripada pihak lelaki..

Semoga sabar menunggu detik2 hari bersejarah...

Kami dihidangkan dengan nasi kuning, lauk gulai ikan tongkol....ikan aye..heheheh. Makan bersama anak bujangku. (anak ke 3) . Agar2 pancawarna pun ada.

Ini salah satu hidangan daripada anak gadisku yang baru mendapat gaji pertama....TQ.

Anakku Wan Ahmad Khairi , Banyak makan, tapi kurus je. maintain gitu.

Wan Nadia, anak bongsuku . (anak keempat), baru tamat belajar Nov 2010, dan sekarang dah mula bekerja....amin. semoga dimurahkan rezeki selalu,

Alhamdulillah, semua anak2 dah melangkah ke alam dewasa, sudah tamat zaman persekolahan masing2. Cabaran remaja meniti hari demi hari sudah berlalu. Selangkah telah berlalu. Tak lama lagi mereka akan melangkah ke dunia perkahwinan, (Insyaallah jika jodoh dipertemukan).
Tanggunjawab ibu bapa mendidik, mengasuh dan mengajar anak2 supaya menjadi insan berguna tersangat lah besar. Tak terhitung dan tak tertanggung rasanya memikul amanah Allah yg maha berat ini... semua kekuatan itu datang drpNYA.
Walau mereka dewasa sekali pun hati seorang ibu tetap merasakan tanggungjawab masih terpikul di atas bahu , kerana buruk baik anak2 ada lah cerminan orang tuanya....bukan di mana tempat dia belajar atau tempat dia menuntut ilmu.
Prestasi akademik yg cemerlang selalunya dikaitkan dgn kecemerlangan sekolah, tetapi prestasi akhlak yang cemerlang atau buruk dan sebagainya itu tetap terpikul atas kepala ibu bapa masing2... kerana ANAK ITU ADALAH AMANAH ALLAH yang dikurniakan kepada setiap ibubapa di muka bumi ini.

Terima kasih kerana belanja makan yg sedap2.....alhamdulillah dapat merasa jugak hasil dari gaji pertama. Tahniah dah dapat kerja, Insyaallah dimurahkan rezeki. Mudah2an dapat berkhidmat dgn baik, amanah, jujur dan penuh dedikasi.
Tidak sempurna iman kamu , selagi tidak menunaikan tanggungjawab yg telah diamanahkan ke atas kamu dengan sebaik2nya dan hanya keranaNYA.


2hb Mac 2011 - Slot Matematik Kem Perkongsian Pintar ; SMKA Sh AB Malik, SMK Sultan Sulaiman, SMK Dato' Razali Ismail, SMK Seri Payung. Terima Kasih kerana anda semua telah memberi kerjasama yg baik. Sekarang musim kem matapelajaran telah bermula. Demam OTI yang akan bermula pada 3 hb April nanti. Sudahkah anak2 murid ku bersedia?

Kurus LADAP : Integriti Dalam Perkhhidmatan: Bersama bergabung dgn cikgu2 dari SMAAZAL. Penceramah Oleh : Dr Profesor Zulkifli Al Bakri

Cg Hj Ismail Muda , Pengetua SMAASZAL sebagai pengerusi Majlis.

Seorang yg cool, serius dan sentiasa slow talk , setiap patah perkataan dan kata2 nya sangat bermakna.. lain dari yang lain.

Menghadiri majlis perkahwinan Junira, seorang kakitangan pejabat sekolah.. SELAMAT PENGANTIN BARU. Selamat melangkah ke alam baru. Semoga dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah. Jadilah ibu bapa mithali yang berwawasan.

No comments:

Post a Comment